Як правильно укласти хвилевий шифер

Дуже велика кількість домовласників нашої держави намагаються покрити дах свого будинку хвилевим шифером і на це явище зазвичай існує кілька причин. Найголовніша особливість популярності хвильового шиферу є дуже низька вартість порівняно з іншими найсучаснішими покрівельними матеріалами. Завдяки низькій вартості даний покрівельний матеріал є доступним практично будь-якому домовласнику.

Хвильовий шифер також має дуже хорошу міцність, яка залежить від якості матеріалу та технології виготовлення. Щоб покрівельний матеріал прослужив тривалий час, без проведення додаткового ремонту, необхідно проводити якісний монтажний процес, який залежатиме від будівельної бригади. Тому більшість людей не звертають уваги на якість проведених робіт будівельною бригадою, а намагаються звертати особливу увагу на якість покрівельного матеріалу.

Якщо ви вирішили зробити установку хвильового шиферу самостійно, то перед початком процесу обов’язково подбайте про систему водостоку, але якщо на початку у вас немає можливості її встановити, то можна відкласти цей процес на потім тільки врахуйте, що далі буде набагато складніше. Перед укладанням шиферу для початку потрібно обов’язково встановити решетування, але якщо ви бажаєте заощадити на решетуванні, то його можна укладати на відстані до 50 см, тільки уважно стежте, щоб при укладанні шиферу краю не опинилися в повітряному проміжку між листами решетування. Після укладання обрешітки можна завдяки накладці руберойду підвищити ступінь теплоізоляції, але це проводиться тільки за бажанням самого домовласника. Після виконаної роботи проводиться саме укладання хвильового шиферу.

Для того щоб укласти хвильовий шифер можна скористатися двома дуже популярними способами, де перший укладається поєднанням хвильового краю, а другий встановлюється в розбіжність. Перший спосіб найбільш активно застосовується, так як не створює особливого клопоту в процесі укладання, і економиться значна частина покрівельного матеріалу. Якщо використовувати другий спосіб укладання, то після укладання крайніх листів можуть вийти деякі нерівності, де доведеться обрізати шифер.

Якщо обрізка краю не вийде, доведеться змінювати заново на новий лист, тому даний спосіб найбільш трудомісткий і вимагає певних навичок. Цей спосіб створить найбільшу економію покрівельного матеріалу, але викликає дуже багато складнощів у монтажі.

Для того щоб якісно прибити хвильовий шифер до решетування рекомендується придбати в будівельному магазині спеціально цвяхи, що призначені для покрівельного матеріалу. На відміну від звичайних будівельних цвяхів даний вигляд має дуже широкий капелюшок і має спеціальні прорізи, завдяки яким не відбудеться зворотне видавлювання цвяха.

Прибивати цвяхи необхідно виключно на верхній поверхні хвилі, оскільки, забивши цвях у струмку, під час дощу волога проникатиме через пробитий отвір або може утворитися дуже широка тріщина під час кріплення покрівлі. При утворенні великих виступів можна обрізати краї хвильового шиферу болгаркою, дотримуючись необхідних заходів безпеки або скористатися звичайною ручною ножівкою, зате доведеться застосувати деякі фізичні зусилля.