Загальна витрата води по кожній замочуваній ділянці

У процесі замочування через оголовники свердловин необхідно постійно підтримувати однаковий рівень води у всіх поглинаючих свердловинах замочується захватки (приблизно на 100-300 мм нижче верхів оголовників свердловин), регулюючи подачу води в кожну свердловину розташованими над ними вентилями або кранами. Загальна витрата води по кожному
замочується ділянці, захваті (карті) заміряється не менше одного разу на добу за двома контрольними водомірами і заноситься в журнал. Перерви у процесі замочування, зазвичай, неприпустимі.

У разі перерв, викликаних аварійними ситуаціями, коли розтікання води в сторони не загрожує навколишній території, необхідно керуватися наступним: а) при тривалості перерви не більше 3-6 годин кількість води, що заливається, не змінюється; б) при тривалості перерви не більше 1-2 діб кількість води, що заливається, необхідно збільшити на 40%; в) при перервах понад 1-2 доби відлік кількості води починається наново.

Примітка. У підпунктах а, б, в – перші цифри – для водопроникних грунтів, що підстилають товщу; другі – для водоупорів.

При замочуванні ділянок, поблизу яких розташовані будівлі та споруди, перерви понад 2-3 години неприпустимі.

Закінчення робіт із замочування на кожній захватці встановлюється за об’ємом води, що контролюється водомірами, залитою в поглинаючі свердловини або в об’єднуючі їх дренуючі подушки відповідно до проекту.