Як встановити інсталяцію для підвісного унітазу

Правильне встановлення інсталяції унітазу під плитку не таке вже складне завдання. Все можна зробити своїми руками, не залучаючи спеціалістів.

У цій статті я постараюся розвіяти сумніви і покажу як один, без залучення помічників, змонтувати підвісний унітаз. Все легко і просто, як то кажуть: очі бояться – руки роблять!

Вибір місця встановлення
Найпростіший варіант: ви встановлюєте інсталяцію на місце старого унітазу, то проблем менше. Оскільки будівельники вже врахували вимоги ергономіки та необхідні відстані. Якщо вам було зручно, залишається тільки повторити їх.

Як правильно встановити при переплануванні чи новому будівництві? Трохи складніше, необхідно враховувати СП та БНіП:

Очевидна річ: поряд з інсталяцією має бути каналізаційний стояк.
Щоб стоки текли самопливом, необхідний ухил 2-3 см на метр.
Підвісний унітаз повинен знаходитись на відстані не менше 50 см від задньої стінки та не менше 40 см від бічних стін
Стандартно 40 см від підлоги. У Європі зазвичай кріплять з відривом 43 див, вище 46 не комфортно.
Подіум під унітаз
Бувають ситуації, коли вкластися в 40-45 см не виходить. Рекомендуємо зробити подіум – користуватися буде комфортніше, ніж високим унітазом.

Що ж потрібно на увазі при виборі конкретної моделі рами інсталяції під унітаз? Потрібно оглянути ваше приміщення санвузла. Де розташовані стояки каналізації та труби водопостачання.

Ширина рами інсталяція варіюється в межах від 40 до 60 см. Якщо приміщення пристойне санвузла, то розміри рами інсталяції не мають великого значення.

У маленьких санвузлах це має визначальну роль. Там хочеться раму інсталяції встановити якомога ближче до стіни. Залежно від розташування, можна визначитися з видом:

блокова;
каркасна;
кутова.
Яку раму інсталяції встановили собі?
Блокову
Каркасну
Кутову
Додати свою відповідь
Результати
Зверніть увагу на правила встановлення інсталяції в туалет:

Потрібно зробити жорстке з’єднання випускного патрубка з трубами каналізації (стояком).
Дотримати висоту монтажу навісного унітазу на певній відстані від чистового рівня підлоги, а це 40 см.
Позначка на інсталяції
Для виконання другої умови монтажу на будь-якій інсталяції є позначка. У цьому випадку 100 см. Це положення рами інсталяції щодо рівня чистової статі.

Відповідно, перед монтажем інсталяції вам потрібно визначитися з товщиною фінішного покриття. У більшості випадків це керамограніт. Вже від обраної моделі керамограніту можна розрахувати товщину плиткового клею та самої плитки.

Поради від професіоналів
Інсталяції будь-якого виробника однакові за своїм конструктивним виконанням – це рама, бачок з оснащенням або арматурою і в комплекті йде все необхідне, щоб закріпити до підлоги, стіни і приєднати вбудований унітаз.

Комплектація
Оцинковані ніжки
Рама та ніжки можуть бути пофарбовані або оцинковані. Це робиться тому, що гальванічна оцинковка захищає деталі від корозії.

Художник – декоратор. Досвід у будівництві та ремонті близько 20 років.
Звертайте увагу, щоб ніжки були оцинковані.

Купуючи конкретну модель інсталяції, я б настійно рекомендував купити і кнопку для керування змивом унітазу. Чому це важливо? Є три причини:

У комплекті виходить дешевше, діють знижки.
Виробник подбав уже про правильну роботу всього комплекту. Вам не треба потім ламати голову, а чому у мене погано працює і що треба налаштувати?
Якщо щось, з часом, пішло не так, завжди можна зателефонувати одному виробнику на тих підтримку, з’ясувати причину і закупити необхідну деталь.