Какое количество цинка должно быть в профнастиле

Металопрофіль вважається найуніверсальнішим будівельним матеріалом серед усіх сучасних. Крім його практичності, цінують ці гофролісти і за те, що з ними легко працювати в процесі монтажу, вони не вимогливі до догляду та порівняно з іншими матеріалами коштують набагато дешевше.

Асортимент марок дивує, до того ж металопрофіль класифікований залежно від сфери застосування, що рекомендується, на три категорії:

Стіновий. Підходить для огорож та облицювання фасадів будь-яких будівель.
Покрівельний. Використовується у будівництві та реконструкціях покрівель житлових та нежитлових об’єктів.
Несучий. Потрібний для спорудження перекриттів, незнімної опалубки і стін будівельних об’єктів, що швидко зводяться.
Звичайно є ще й металевий профіль який використовують як опору і напрямні.

Використання профнастилу не за призначенням не зможе гарантувати, що виріб прослужить заявлений термін і повною мірою виконуватиме свої функції. Якщо матеріал позначений для використання у конкретній сфері, слід дотримуватись цих рекомендацій.

Коли купують профнастил, враховують:

яке походження металу і яка його товщина, щоб профнастил міг справлятися з механічними впливами і не деформувався під найменшим впливом,
тип використаного покриття та рівень оцинкування, щоб зовні був привабливим і мав стійкий відтінок,
марку або, іншими словами, висоту профілювання, що підійде для конкретного будівництва,
виробника та його репутацію серед споживачів, рівень обладнання та технологій.
Компанія «Будбуд» пропонує за допомогою консультанта купити профнастил, який підійде для вашого будівництва та матиме всі необхідні параметри служби.

У будь-якій сфері не використовувався профнастил, не можна ігнорувати той факт, що він виготовлений з металу, а в будь-якій формі конструкції він не зможе уникнути контакту та взаємодії з вологою чи опадами. Щоб не виникло іржі або корозії, метал потребує захисного бар’єру.

📌 Металочерепиця Монтеррей: технічні характеристики
Саме цинковий шар створює такий захист, але наскільки довгим і якісним буде такий захист, залежить від класу оцинкування або від рівня вмісту захисної речовини в цьому шарі.

Навіщо потрібна оцинковка
Якщо мова йде про житловий будівельний об’єкт, а саме про покрівельну конструкцію, то цинку має бути не менше 180 гм.кв, для огорож і огорож вимоги можна дещо знизити, а ось несучі конструкції вимагають максимально можливого цинкового захисту – 240-275 гм.кв. .

За таких показників вам не доведеться стикатися з появою іржі та подальшим руйнуванням металевих листів.

Скільки прослужить металопрофіль?
Якщо ви купите якісний профнастил і вдало підберете цинкову складову, термін служби може становити:

для парканів – близько 10–15 років,
для покрівель – 15–20 років,
не несуть об’єктів – щонайменше 15 років.
Скільки прослужить металопрофіль?
Звичайно, така тривалість може бути лише за умови, що всі параметри були підібрані з урахуванням основних особливостей конструкції та умов, у яких вона експлуатується.

Чи можна візуально визначити вміст цинку?
Клас оцинкування – це найважливіший показник для матеріалу та його зносостійкості. На жаль, візуально ви не зможете визначити, скільки виріб містить цю речовину. Єдиним способом хоч якось уникнути обману є перевірка документації. У сертифікаті походження металу, як правило, вказують інформацію щодо вмісту цинку. Цей параметр також впливає вартість продукції. Чим вищий захист, тим дорожчий і товар. Багато виробників пропонують асортименти продукції, щоб кінцевий покупець міг вибрати профнастил з тими параметрами, які вписують товар у доступний бюджет і відповідають основним вимогам експлуатації.

Якщо ви маєте максимальні очікування від того, як покаже себе матеріал, будьте готові до великих витрат. У будь-якому випадку будівництво – це не дешево, підготуйтеся заздалегідь до можливо високих витрат, адже в будь-якому випадку вони будуть виправдані – ви отримаєте об’єкт, який прослужить бажаний термін.