Які бувають платформні ваги

Які бувають платформні ваги

Платформні ваги із нержавіючої сталі

Платформні ваги є найпопулярнішою моделлю серед всіх напольних ваг, тому що вони можуть зважити майже все, а завдяки додатковим пристроям, які полегшують процес зважування та майже не мають конкурентів.

Давайте детальніше розглянемо які бувають платформні ваги.

Платформні ваги розподіляються по:

  1. Найбільша межа зважування.Може бути від 300 кг до 5 тонн (деякі навіть більше). Залежить від вантажа, який необхідно зважувати та точності, тому що чим більша вага, тим більша ціна поділки, тобто при НГЗ 300 кг ціна поділки буде 100 г, а при 5 тоннах – 2 кг.
  2. Розмір платформи. Від 1м*1м до 5м*5м. Якщо ви купляєте ваги у виробника, а не ваги з Китаю, то їх можуть виготовити в різних розмірах формах, якщо це необхідно.
  3. Тип матеріалу, з якого виготовляються ваги. Це окрашена сталь, нержавіюча сталь, оцинкована сталь, тощо. Все це залежить від умов, за яких планується використання ваг. Якщо це звичайне промислове зважування – то окрашена сталь добре підійде, а якщо на платформі планується проводити зважування тварин – платформи оцинковують, та по периметру її роблять клітку, щоб зважування було якісним та тварина не виходила з меж платформ. Нержавіюча платформа використовується у випадках, коли необхідно дезинфікувати поверхню, наприклад якщо це харчова промисловість.
  4. Кількість тензодатчиків – від 1 до 4 або навіть 6, якщо платформа має великі розміри. А також вони можуть бути виготовлені із різних матеріалів, в залежності від середи, в яких вони планують використовуватись, а також від інтенсивності використання.
  5. Тип вагового індикатора – від нього залежать можливості ваг.
    1. Наприклад всі вагові індикатори мають наступні функції:
      1. тарування
      2. обнуління
      3. підсумовування.
    2. До додаткових можливостей відносяться
      1. розрахунок суми, при введенні ціни
      2. підключення до ПК або принтера
      3. режим усереднення ваги (допомагає визначити справжню вагу тварини, яку зважують, та яка рухається при зважуванні)
      4. Bluetooth – модуль, що дозволяє знімати показання ваги дистанційно та не потребує підключення вагового індикатора до вагової платформи за допомогою кабелю
      5. Wi-Fi – модуль, завдяки якому ваги підключаються у мережу, та можна знімати показання ваги та одразу вносити в облікову систему

Додаткове обладнання

До платформних ваг можна також придбати додаткові матеріали для зручності їх використання. Наприклад:

  1. Заїздні пандуси. Допомагають, якщо на ваги необхідно завозити чимось вантажі, чи візками, чи роклою. Завдяки їм платформи не потрібно встановлювати у приямок, тим самим економити на монтажі. А якщо використовувати пандуси з обох сторін, то ваги можна встановлювати на приймальній рампі. Це ще раз доказує універсальність цих ваг
  2. Стійка вагового індкатора. Завдяки їй не портібно вигадувати, де встановити ваговий індикатор, щоб він не лежав на підлозі, а також немає необхідності кріпити ваговий індикатор на стіні. Потрібно зауважити, що ваговий індикатор потрібно іноді заряджати, а тому, якщо він прикручений до стелі – то знімати постійно буває проблематично, якщо він, звісно, не знаходиться рядом із живленням.

Як бачимо, модельний ряд платформних ваг дуже великий, як і їх можливості. Запорукою успішної експлуатації є ретельний аналіз на момент придбання. Обирати платформні ваги треба під конкретні задачі та особливості вашого підприємства і тоді їх використання не принесе вам неприємних несподіванок.