Вартість будівництва елеватора

Будівництво сучасних елеваторів під ключ

Елеватор — це цілий технологічний комплекс для обробки і зберігання зерна, що складається з різного роду обладнання й агрегатів, технологічних і адміністративних споруд. Тому його будівництво являється дуже важливим процесом, який складається з декількох етапів, детальніше на сайті https://mur.vn.ua/poslugi/budivnitstvo-elevatoriv/.

Етапи будівництва елеваторів

В процесі будівництва елеваторного комплексу слід враховувати такі важливі моменти:

  • термін завершення кожен з етапів робіт;
  • вірний розрахунок обсягу робіт, оприділення кількості робочих бригад;
  • кількість та види техніки, що буде застосовуватись в процесі будівництва;
  • терміни розрахунку з працівниками.

Якщо взяти до уваги все вище описане, тоді появиться можливість грамотно спланувати весь робочий процес. Будівництво елеватора — це індивідуальне завдання. В самому початку розробляється масштабний проект й супутня проектна документація. При проектуванні враховується розташування всіх ключових споруд с технологічним устаткуванням, залізнодорожніх шляхів для подальшої доставки зерна. Наприклад, кількість зерносховищ буде залежати від обсягу урожаю.

Після затвердження проекту здійснюється доставка всього необхідного обладнання та техніки безпосередньо до будівельного майданчику. В процесі будівництва здійснюється монтаж таких споруд, як зерносушарки, зерносховища, монтується обладнання для очищення та транспортування зерна. Процес будівництва потребує високого рівня професіоналізму й затрат часу. Кваліфіковані спеціалісти, проектанти і будівельно-монтажні бригади з компанії ТОВ МУР впораються з поставленим завданням на високому рівні. Компанія пропонує високотехнологічне обладнання від відомих закордонних виробників управління яким здійснюється за допомогою мікропроцесорної електроніки.

Вартість будівництва елеватора

Вартість будівництва елеваторного комплексу залежить від різноманітних чинників. Наприклад, якщо елеватор споруджується в портовій зоні, це буде значно дорожче чим будівництво на звичайній території. Окрім цього на цінові показники впливають також такі чинники, як:

  • інжирінг — заливка бетону, спорудження фундаменту;
  • рівень складності технологічного процесу, (технологічної схеми);
  • якість та тип будівельного обладнання, техніки;
  • підбір устаткування й агрегатів для оптимального функціонування елеваторного комплексу.

На вартість будівництва також впливають й інші важливі моменти. Наприклад, вибір підрядника для виконання основних будівельно-монтажних робіт. До кожного окремого завдання завжди є індивідуальний підхід. Відштовхуючись від проекту можна робити висновки про вартість будівництва.